Driv, sult og viljen til å lykkes

Driv, sult og viljen til å lykkes

Bilde med tekst. Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl.

Hva utgjør en god student? En attraktiv arbeidstaker? En god ressurs for klassen?

Forelesere og lærere snakker stadig om hva som skal til for å oppnå det man ønsker. Hva du skal gjøre, og ikke minst hvordan du skal gjøre det. Sult, driv og kunsten av å motivere seg selv er tre ting som ofte kommer opp, men hva betyr det egentlig å være sulten? For noen er dette en naturlig medfødt egenskap som bare ligger i en. Disse menneskene har en egen evne til å meste ting. De har en driv og en vilje til å jobbe som kan være utrolig motiverende for andre. For de som ikke har dette naturlige drivet i livet, tror jeg det er mulig å lære det, men du må bestemme deg. Bestem deg for om du vil være den som driver gruppearbeidet fremover eller være den som holder det igjen. Ikke vent til noen ber deg om å gjøre en oppgave, ta den. Etter fire år på høgskole og ulike praksisperioder har jeg lært tre ting;

Vis at du har en stemme. Dette kan av og til være skummelt. Man er redd for å ta for mye plass eller få kritikk på det man sier, men dette er stort sett feil. Arbeidsgivere og forelesere setter pris på at du deltar i diskusjonen og kommer med dine synspunkter og ideer. Det er den gode diskusjonen som bringer frem de beste løsningene.

Ta initiativ og vær selvstendig. Ingen liker å mase på andre. Det å kunne ta mulighetene og oppgavene når de kommer, uten at noen må be deg om å gjøre det er utrolig viktig. Det å være selvgående handler mye om sult, driv og viljen til å lykkes. Alt ligger i hodet, du må ville det selv, for alt du vil, får du til!

Ha en positiv holdning. Alle arbeidsoppgaver er ikke alltid like morsomme og alle forelesninger er ikke like relevante for akkurat ditt interessefelt, men det er gjerne her du lærer mest. Det å kunne ha en positiv holdning uansett om ting er litt kjipt vil både motivere de rundt deg og du vil være med på å skape et godt arbeidsmiljø. Ikke bare tenk meg, meg, meg, men på hvordan dette foredraget kan vinkles mot dine interessefelt. Om ikke annet kan du tenke at dette vil jeg ikke drive med mer, og da har du jo lært noe da og.

Ikke minst må du jobbe hardt. Gode resultater kommer ikke gratis!

5 thoughts on “Driv, sult og viljen til å lykkes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *